NASJONALT BÆRETREFF
NASJONALT BÆRETREFF
kitenge bruk2.jpg
 
 

KANGA/KITENGE

Kanga og kitenge er tradisjonelle bæretøy som brukes i mange afrikanske land. Praksisen, navnene og stoffene varierer litt fra land til land, men måten å bære på er ganske lik over hele kontinentet. I denne workshopen vil Aisha vise de grunnleggende måtene å bære i kanga og kitenge på, blant annet den vanligste måten som er en lav ryggbæring i en torsoknyting. Kanga/kitenge kan brukes fra ca. 3 måneder (om man er svært erfaren) og gjennom hele bæreperioden.

Du får låne kanga/ kitenge om du ikke har din egen.

 

KANGA/KITENGE

More info in english coming soon

 

BILLETTER

Alle workshoper koster 250,- pr deltaker. Trykk på LEGG TIL for å booke plass på workshopen. Ta med kvitteringen, den er din billett. 

Each workshop cost 250,- pr participant. Press LEGG TIL to book a slot for this workshop. Bring the paypal receipt, this will be your ticket for the workshop. 

(Når du trykker LEGG TIL åpnes Paypal check-out i samme fane. 
Hvis du vil åpne lenken i ny fane, trykk cmd (Mac)
eller ctrl (Windows) + LEGG TIL.)

When you press LEGG TIL, our Paypal check-out will open in the same tab. If you wish to open the link in a new tab,
press cmd (Mac) or ctrl (Windows) + LEGG TIL.

LØRDAG 12:00 - 12:50
Workshop: Kanga/ Kitenge
Aisha Bigseth
Norsk
Rom 2

 

SØNDAG 10:00 - 10:50
Workshop: Kanga/ Kitenge
Aisha Bigseth
Norsk
Rom 3

 

Aisha Bigset

Aisha er opprinnelig fra Burundi, og bor nå i Trøndelag med familien sin: Jeg har båret så lenge jeg kan huske. Det var nødvendig for å kunne fungere i hverdagen at små søsken var med på ryggen slik at vi hadde kontroll og kunne bevege oss relativt selv. Samtidig ga denne nærheten kjærlighet og trygghet til baby. Bæring har alltid vært en del av mitt liv.

Som baby ble jeg båret av mor og slektninger. Mine barn blir også båret av meg og våre slektninger. Jeg har lært å bære med kanga og kitenge. I Afrika bærer alle sammen. Jeg elsker bæring og ser hvor mye glede det gir meg og mine barn. Jeg har båret i mange år uten å tenke på at alle denne kunnskapene og rådene er noe jeg kan viderebringe til mine barn og folk rundt meg.


Will be updated with english profile